Oamenii de știință au aflat cum ar arăta EXTRATEREȘTRII, de fapt. Sunt total diferiți de ce am văzut în filmele de la Hollywood!

Oamenii de știință au aflat cum ar arăta EXTRATEREȘTRII, de fapt. Sunt total diferiți de ce am văzut în filmele de la Hollywood!
SURSA FOTO: International Journal of Astrology
Publicat: 30/06/2023, 15:28

Cercetătorii au găsit „ingredientul” care ar face posibilă viața extraterestră pe luna Enceladus a planetei Saturn, pe care se află un ocean înghețat, dar nu sunt siguri cum ar putea arăta aceste forme de viață.

Se credea deja că luna Enceladus, conține cinci dintre cele șase elemente esențiale pentru supraviețuirea organismelor vii. Acum, datele de la sonda spațială Cassini de la NASA au identificat fosfații, prezenți în oceanul înghețat.

Frank Postberg, șeful Departamentului de Științe Planetare și Teledetecție la Freie Universität Berlin, a declarat pentru Newsweek că fosforul este văzut ca unul dintre cele șase elemente esențiale pentru viață.

„Este un element critic pentru ADN și se găsește și în ATP, centrul energetic al tuturor celulelor noastre”, a declarat el.

Postberg și echipa sa au reușit să detecteze semne de fosfor, sau, în general, fosfați, pe lumea oceanică înghețată, precizând că această descoperire a fost văzută ca ultima dovadă a ceea ce este necesar pentru viața extraterestră.

„Și acum am găsit-o. ! Și de aceea toată lumea este destul de încântată de asta”, spune cercetătorul.

Echipa și-a publicat cercetarea în revista Nature, la începutul acestei luni, raportând că elementul a fost găsit în apă.

„Este prima dată când fosfații au fost detectați în orice apă din afara Pământului. Vedem fosfați în rocile meteorice, de exemplu, dar viața așa cum o știm are nevoie de apă, nu se poate dezvolta în mineralele stâncoase. Încă nu știm sigur dacă viața extraterestră există cu adevărat pe Enceladus, dar această descoperire face din luna înghețată un candidat principal. Am găsit probabil cel mai locuibil loc din afara Pământului pe Enceladus, dar încă nu avem nicio idee dacă viața a folosit cu adevărat această oportunitate și a evoluat acolo”, spune Postberg.

Cum ar arăta extratereștrii?

O dată cu descoperirea fosforului pe Enceladus, întrebarea evidentă de pus este cum ar arăta de fapt potențialele forme de viață extraterestre?

Un răspuns poate veni într-o lucrare a cercetătorilor de la Universitatea Oxford, publicată în Jurnalul Internațional de Astrobiologie în 2017. Lucrarea, intitulată „Extereștrii lui Darwin”, subliniază modul în care aceleași modele de evoluție care sunt folosite pentru a explica viața pe Pământ ar putea poate fi folosit pentru a specula cum ar arăta viața de pe alte planete.

„Ceea ce argumentam a fost că putem folosi teoria evoluționistă pentru a face toate aceste predicții despre viața de pe alte planete înainte de a o găsi”, a declarat Sam Levin, CEO al start-up-ului biotehnologic MelonFrost și fost cercetător la Universitatea Oxford.

„Textura, culoarea și tipurile de organe senzoriale ar putea fi mai neobișnuite decât imaginația celor mai buni designeri de scene de filme SF, dar există aspecte în designul și funcția organismului care vor fi foarte familiare”, a spus el.

Viața de pe Enceladus și, într-adevăr, orice altă lună sau planetă, poate să fi evoluat cu o biochimie total diferită de ceea ce vedem pe Pământ. Poate nici măcar să nu fie alcătuit din ADN. Și totuși, Levin a spus că biologia evolutivă este adevărată independent de blocul de construcție de sub ea.

„Darwin, de exemplu, și-a format teoria evoluției fără să știe nimic despre ADN sau despre biochimia vieții”, a spus el. „Există o singură modalitate de a obține o viață complexă și aceasta este prin evoluție prin selecție naturală”, spune cercetătorul.

SURSA FOTO: International Journal of Astrology

„Octomite”, creatura care ar supraviețui pe Enceladus

„Una dintre cele mai interesante predicții pe care le putem face despre viața [potențial complexă] de pe Enceladus este că va exista și un tip similar de ierarhie interconectată de entități care vor fi grupate într-o structură mai mare în care toate părțile cooperează”, explică cercetătorii.

Folosind aceste reguli de cooperare și auto-replicare, Levin și West, împreună cu coautorii lor Thomas Scott și Helen Cooper, au reușit să facă predicții despre cum ar putea arăta de fapt un organism extraterestru.

Creatura descrisă în lucrarea lor, pe care au numit-o „Octomite”, seamănă cu un fel de tardigrad (nevertebrat de dimensiuni milimetrice) în devenire, sau micro-animal, pe steroizi. Este compus dintr-o ierarhie de entități cu interese evolutive aliniate în care fiecare parte este capabilă să se specializeze pe o anumită sarcină. Creatura se poate reproduce, de asemenea, prin înmugurirea unor creaturi mai mici, asemănătoare larvelor, care apoi înoată sau zboară pentru a începe o nouă viață în altă parte.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Finală Elena Lasconi - Călin Georgescu, la prezidențiale? Ce arată datele acum despre Ciolacu
Ea este soția lui Călin Georgescu! Cristela are propriile afaceri și face bani într-un domeniu...
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
Cum arată ACUM cea care în trecut era votată „cea mai sexy femeie din lume”!...
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Elena Lasconi a trecut în faţa lui Marcel Ciolacu, care a...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Un polițist, care urma să asigure paza la o secție de votare, a fost găsit...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Cod Rutier 2024: Care e distanța regulamentară între mașinile parcate?
Referendum local în Capitală. Rezultat: Referedumul a trecut pragul şi varinta DA are peste 50%....
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Cristian Cioacă nu mai scapă. Decizia luată după moartea Elodiei Ghinescu
Pericolul ascuns din frizerie. Multe persoane s-au îmbolnăvit
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Fosta iubită a lui Liam Payne, devastată când a văzut imaginile în care artistul era...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Ar putea creaturile microscopice ale oceanelor să ne arată secretele biologiei umane?